Eendenkooi

U brengt onder leiding van de kooiker een bezoek aan de eendenkooi. Ook het kooikerhondje gaat mee.
Eerst krijgt u onder het genot van een bakje koffie uitleg over de eendenkooi vroeger en nu,  en daarna gaat u wandelen naar de eendenkooi. Onderweg verteld de kooiker u alles over de natuur en laat hij u meedenken hoe we met elkaar de natuur in stand kunnen houden. In de eendenkooi zelf komt u helemaal tot rust. Over de nesten, kooikerhuisje en ook het vangen van de eenden krijgt u uitleg. Onderweg naar de hooiberg gaat u ook bij de koeien, schapen en zwaluwen kijken. Deze lezing en rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur. Wilt u ook de musea bezoeken dan duurt de rondleiding ongeveer 2,5 uur. Wanneer u terugkomt in de hooiberg staat de boerenlunch voor u klaar.

“Achter de schermen”
Deze tentoonstelling is van de stichting eendenkooi, en heeft al in veel musea in Nederland gestaan. Deze tentoonstelling heeft bij ons zijn vaste standplaats gekregen.
In het klein kunt u zien hoe de eendenkooi ontstaan is, het gebruik ervan, en hoeveel eendenkooien er tegenwoordig nog zijn. Ook wordt deze tentoonstelling voor groep 8 van de basisschool gebruikt.